افزایش هزار برابری ارزش سنگ های قیمتی با کمک دانش بنیان‌‌ها

توسعه فعالیت‌های زمین‌شناسی نیازمند کمک شرکت‌های دانش‌بنیان است.
افزایش هزار برابری ارزش سنگ های قیمتی با کمک دانش بنیان‌‌ها
۸۵ / ۱۰۰
مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمین‌شناسی کشور با بیان امکان افزایش ارزش سنگ های قیمتی در مرحله فرآوری و تراش تا یک‌هزار برابر ، تاکید کرد: توسعه فعالیت‌های زمین‌شناسی نیازمند کمک شرکت‌های دانش‌بنیان است.

به گزارش خبرگزاری پوشانیک به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، «رضا جدیدی» درباره وضعیت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی اظهار داشت: اکنون در موضوع اکتشاف سنگ‌های قیمتی اهتمام جدی شکل گرفته و در استان خراسان جنوبی ۲۰ عنوان ردپا و اندیس‌هایی از کانی‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در مساحتی ۱۵ هزار کیلومترمربعی یافت شده است و در استان کردستان نیز انتظار چنین یافته‌ای را داریم.

وی با اشاره به این‌که در حدود ۳۰ سال گذشته طبق گزارش‌های ثبت شده ردپای اندیس‌ها و کانی‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی مشاهده می‌شد، افزود: در حال حاضر دقت ما در مقایسه با گذشته نسبت به نقشه‌های یک صد هزارم ۲.۵ تا چهار برابر شده است که بر همین اساس، هدف‌ها در حوزه‌های سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، معادن فلزی و غیرفلزی و مواد راهبردی دقیق‌تر خواهند شد و انتظار داریم بازه زمانی هر طرح تحول که ۱۰ تا ۱۲ ماه طول می‌کشید، کوتاه‌تر شود.

جدیدی درباره ظرفیت‌های این نوع از سنگ‌ها گفت: سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی از جهت استخراج و فراوری می‌توانند در بنگاه‌های کوچک و تعاونی‌ها و مناطق کمتر برخوردار به عنوان پایلوت طرح‌های توسعه‌ای باشند و افراد مختلف بهره‌برداری، فراوری و تراش آن را با توجه به زمان کمتری که در مقایسه با بقیه مواد فلزی و غیرفلزی نیاز دارند، انجام دهند.

مدیرکل طرح و برنامه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، همچنین به وضعیت تراش و فرآوری این سنگ‌ها در ایران اشاره کرد و گفت: تراش و فرآوری سنگ‌های قیمتی در دنیا روش‌های پیچیده‌ای دارد و هزینه‌بر است.

وی خاطرنشان‌کرد: ارزش افزوده کانی‌های قیمتی و نیمه قیمتی در مرحله فرآوری و تراش آن است که در بعضی مواقع ارزش افزوده این سنگ‌ها می‌تواند تا یک‌هزار درصد افزایش یابد که در این حوزه کشور ما وضعیت مطلوبی ندارد.

نیاز به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان در فعالیت‌های زمین‌شناسی

این مسوول همچنین درباره همکاری سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با شرکت‌های دانش بنیان گفت: با توجه به شعار سال، این سازمان از گذشته کارگروه تعامل با شرکت‌های دانش بنیان در حوزه مشارکت در فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی را تشکیل داده است.

وی بیان‌داشت: ما به وجود شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف اکتشاف، آزمایشگاه‌های زمین‌شناسی اکتشافی، ژئوفیزیک‌ هوایی، استفاده از متخصصان مستقر در شرکت‌های دانش‌بنیان در بحث تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی و همچنین بهره‌گیری از روش‌های جدید موجود در شرکت‌ها نیاز داریم.

جدیدی تصریح کرد: همچنین در اکتشافات ذخایر معدنی، سپس درحوزه تکمیل چرخه اکتشاف، روش‌های بهره‌برداری بهینه و فرآوری سنگ‌های قیمتی نیاز به همکاری با این شرکت‌ها داریم.

فیروزه نیشابور گرانترین فیروزه یا گران‌ترین سنگ معدنی

افزایش هزار برابری ارزش سنگ های قیمتی با کمک دانش بنیان‌‌هافیروزه نیشابور در جهان به گرانترین فیروزه یا گران‌ترین سنگ معدنی شناخته شده است. مسعود معدنی، مدیر عامل شرکت بازرگانی معدن فیروزه نیشابور گفت: فیروزه نیشابور بهترین فیروزه جهان است که این معدن فیروزه به مدت سه سال است که خصوصی شده است و سهام آن به مردم همان روستا فروخته شده است.

وی افزود: فیروزه نیشابور به دو صورت به فروش می رسد که داخلی و خارجی است، داخلی در داخل نمایشگاه‌هایی که برپا می شود به مردم و شرکت‌هایی فروخته می‌شود و فروش خارجی آن به صورت صادرات صورت می‌گیرد.
معدنی افزود: با گرفتن وام جدید، یک سری ماشین آلات ایتالیایی خریداری شده است تا در زمینه تراش فیروزه با مشکل روبرو نشویم البته این تراش فیروزه سنتی است اما یک سری کارهایی دارد که باید با دستگاه انجام شود.

وی با اشاره به ناشناخته بودن فیروزه در کشورمان گفت: چون معدن فیروزه دولتی بود، دولت در زمینه شناخت آن کاری انجام نمی‌داده است اما زمانیکه خصوصی شد تبلیغ و اطلاع رسانی گسترده ای شد بطوریکه هم اکنون درکشور حدود ۲ سال است مردم نسبت به فیروزه نیشابور شناخت پیدا کرده‌اند و این سنگ با ارزش در بین مردم ما هم طرفدار پیدا کرده است.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://pooshanik.ir/?p=689

پوشانیک

پوشانیک

پوشانیک مرجع انتشار تحلیل‌ها، رویدادها، اطلاعات و اخبار مد، لباس و پوشاک است. برای آگاهی از آخرین تحولات این حوزه با پوشانیک همراه باشید.

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: